לייעוץ ותיאום פגישה התקשרו

03-6139595 | 055-8823088

מכשיר הינשוף

0
(0)

נהיגה תחת השפעת אלכוהול: כל מה שצריך לדעת על הינשוף

בלא מעט מיתולוגיות, הינשוף הוא סמל לחוכמה. עבור נהגים רבים, הינשוף היחיד שהם יראו בימי חייהם הוא זה שמשמש שוטרי תנועה לבדיקת נהגים החשודים בצריכת אלכוהול. בשורות הבאות נכיר מעט יותר את הינשוף הזה ואת התוצאות האפשריות של פגישה בלתי צפויה איתו.

מה זה המכשיר הזה? איך הוא עובד?

הינשוף הוא מכשיר אלקטרוני שנועד לבדיקת ריכוז האלכוהול בדמו של הנבדק. הבדיקה נעשית באמצעות נשיפה לתוך המכשיר ומכאן שמו: ינשוף. מי שנכשל בבדיקה יואשם בנהיגה בשכרות

איך מתבצעת בדיקת ינשוף?

הנבדק מתבקש לנוח במשך רבע שעה לפני הבדיקה – במהלך המנוחה אסור לו לשתות, לעשן או להקיא. השוטר מוודא בינתיים שמהמכשיר מכויל ומוכן לשימוש. לאחר רבע שעה הנבדק ינשוף פעמיים אל תוך פיית המכשיר בהפרש של דקה בין נשיפה לנשיפה. במקרים מסוימים הוא יתבקש לנשוף שוב. התוצאה הנמוכה – זו שאחוזי האלכוהול שבה נמוכים יותר – היא התוצאה שקובעת אם הנהג עבר את הבדיקה או נכשל בה.

במקרים רבים השוטר גם יערוך בדיקת מאפיינים כדי לקבוע אם הנהג עבר עבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול – עבירה חמורה יותר
שמשמעותה שלא רק שבגופו של הנבדק נמצא אלכוהול אלא שהנהיגה שלו נפגעה בגלל האלכוהול.

מהם התנאים ההכרחיים כדי שבדיקת ינשוף תהיה קבילה?

ישנם כמה תנאים שאם הם לא התמלאו הרי שהבדיקה לא תהיה קבילה בבית המשפט:

  • ההפרש בין שתי הבדיקות לא יעלה על עשרה אחוזים.
  • השוטר ישתמש בפייה חדשה לכל בדיקה.
  • המכשיר עבר בדיקת כיול בעשרים וארבע השעות האחרונות.
  • המכשיר עבר כיול בידי טכנאי מוסמך בחצי השנה האחרונה.
  • השוטר וידא שהבדק לא עישן, שתה או הקיא רבע שעה לפני הבדיקה (ומכאן הדרישה לחכות רבע שעה לפני הבדיקה).
  • לא עברה יותר מחצי שעה מרגע עצירת הנהג לבדיקה ועד ביצוע הבדיקה – חשוב לציין שאין זה חד-משמעי: עיכוב של למעלה מחצי שעה יכול להיות לטובתו של הנבדק אבל לא בהכרח.
  • המכשיר תקין לחלוטין מבחינה טכנית (עורך דין תעבורה ינסה להוכיח שהמכשיר לא היה תקין וממילא הבדיקה איננה תקפה).

ישנו ויכוח תמידי האם הינשוף הוא אכן מדויק מבחינה מדעית אבל במצב הקיים בתי המשפט מקבלים על פי רוב את תוצאות הבדיקה והכלי נחשב כיעיל במסגרת המאבק כנגד תאונות דרכים. עם זאת היו מקרים רבים בהם הוכח שעורך דין מומחה שמכיר היטב את הפרטים הצליח לגרום לכך שתוצאות הבדיקה לא התקבלו בבית המשפט בגלל פרטים טכניים או טעויות של השוטר שביצע את הבדיקה.

מה עושים אם נכשלים בבדיקה?

אם אתם רוצים לערער על הבדיקה הרי שחשוב מאוד שתאספו את כל הפרטים האפשריים: היכן ואיך נעשתה הבדיקה, באילו תנאים וכן הלאה. כדי שעורך הדין שלכם יוכל לערער על תוצאות הבדיקה עליו לקבל את כל פרטי המקרה כדי לגלות היכן ואיך ניתן לערער על הקבילות של הבדיקה. אם הנבדק משוכנע שהוא לא שתה מעל הכמות המותרת, מומלץ גם לגשת מיד לביצוע בדיקת דם בחדר המיון הקרוב – בדיקה שכזו, אם נעשתה מיד, תהיה קבילה בבית המשפט.

האם אפשר לסרב לעבור את הבדיקה?

מותר אבל מאוד לא מומלץ: סירוב לבדיקה יוביל להרשעה מיידית בנהיגה בשכרות. אסור גם לנסות להכשיל את הבדיקה ומי שיטען שאיננו יכול להיבדק בגלל מגבלות פיזיות שונות – אסטמה, למשל – לא יקבל פטור מהבדיקה אלא יצטרך להוכיח באופן מובהק שהוא אכן איננו יכול לבצע את הבדיקה. במקרה שכזה יש להיעזר בעו"ד תעבורה.

מקרה יוצא מן הכלל שבו סירוב לא ייחשב בהכרח כהרשעה עצמית הוא כאשר השוטר לא מסביר לנבדק שסירוב להיבדק כמוהו כהודאה ואת התוצאות של סירוב שכזה.

אם גם אתם עומדים בפני אישום על נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים, אנחנו יכולים לעזור! פנו אלינו ותקבלו מענה מהיר ויעוץ ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

קידום עורכי דין באינטרנט קידום עורכי דין באינטרנט