לייעוץ ותיאום פגישה התקשרו

03-6139595 | 055-8823088

נהיגה בפסילה

0
(0)

מהי נהיגה פסילה?

לעלות על ההגה זו החלטה קלה יחסית, בוודאי כאשר אתם נוהגים באופן טבעי כבר שנים ארוכות. אבל מה קורה כאשר אתם עולים על ההגה אחרי שביצעתם עבירות תנועה חמורות? כלומר נהיגה בזמן פסילה ? זוהי סיטואציה לא פשוטה בכלל. כאשר אתם לוקחים החלטה כזאת, או שאתם נמצאים בסיכון להפסיד את כל הרישיון שלכם, או שיש לכם סיכוי להצליח לשמור עליו בגלל פעולות שאתם נוקטים. כלומר, אם אתם מודעים לאפשרות שתואשמו בעבירת נהיגה בפסילה, שווה לעצור ולפנות לעזרתו של עורך דין מומחה בתחום התעבורה עם ניסיון בתיקים מסוג זה הכוללים נהיגה בזמן פסילה, שיכול לתת לכם את הליווי המקצועי הדרוש שלכם. זו היא בדיוק המומחיות של משרד עורכי הדין משה רבי שעושה לילות כימים על מנת להציע לכם את הפתרונות הנכונים לסיטואציות המורכבות שיותר.

 

נהיגה בפסילה – מסכנת אתכם ואת הסביבה שלכם

חשוב להבין, העבירה של נהיגה בפסילה היא עבירה חמורה מאוד. זו היא בעצם הצהרה הלכה למעשה שאדם אינו מכבד את רשויות החוק בישראל ולא מכיר בהחלטות בית המשפט או המשטרה. ולכן במקרים רבים, אם נעצרתם על עבירה של נהיגה בפסילה, התגובה תהיה חמורה ומורכבת מאוד. ההשלכות של ההחלטות שלכם בהווה, יכולות ללוות אתכם ואת הסובבים אתכם לאורך שנים. וזאת, ללא כל התייחסות לאירועים שבהם יש נפגעים בגוף כתוצאה מן העבירות שביצעתם. במקרה כזה מלבד הרף הפלילי יש גם אפשרות לתביעה אזרחית וזה כבר הופך להיות אירוע הרבה יותר מאתגר וגדול ממה שאתם חושבים.

 

נהיגה לא אחראית מובילה לתוצאות קשות

לא משנה מה הן הנסיבות, ולא משנה מה היא הסיטואציה. נהיגה בפסילה היא ההתנהגות שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם ליפול בה. ואם כבר נקלעתם למצב כזה, כדאי שתהיו מוכנים עם הסברים טובים. ולכן, כדאי לפנות ויפה שעה אחת קודם לצוות המשפטי של משרד עורכי הדין משה רבי, כדי לקבל ייעוץ משפטי מסודר ולהבין בדיוק באילו דרכים אתם הולכים לפעול כדי להתמודד עם הסיטואציה בבית המשפט. אנו נלווה אתכם שלב אחרי שלב ונציע לכם פתרונות וגם דרכים מקצועיות לנהל את האירוע.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

מידע נוסף בנושא

נהיגה בזמן פסילה

בפקודת התעבורה מופיע באופן טבעי איסור מפורש על נהיגה בזמן שהרישיון נפסל. הכלל הנ"ל חל על כל מצב שבו רישיונו של אדם נפסל – בין אם ע"י משרד הרישוי לאחר צבירה של 36 נקודות, בין אם על בסיס המלצה של המרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים) מכל סיבה שהיא, בין אם הסמכות שפסלה את הרישיון היא קצין משטרה בעקבות חשד לביצוע עבירה חמורה ובין אם מדובר על פסילה של בית דין לענייני תעבורה. למעשה, נהיגה בזמן פסילה נחשבת למעשה חמור במיוחד ולכן רף הענישה לגביו גבוה מאוד. במשרד עורכי הדין משה רבי מסייעים למי שנתפסו נוהגים בזמן פסילה למצות את זכויותיהם בהתאם לחוק.

מהם היסודות המשפטיים של נהיגה בזמן פסילה?

* פסילה – המרכיב הראשון הוא מן הסתם קיומה של פסילת רישיון, ע"י אחד מגורמי הסמכות שהוזכרו בפסקה הקודמת.

* נהיגה – המרכיב השני, המובן מאליו גם הוא, הוא תפיסת האדם שרישיונו נפסל בעת שהוא נוהג. בהקשר זה כדאי לדעת שבמשטרת התנועה ישנה יחידה שתפקידה הוא להתמקד באכיפת העבירה הזו, עקב חומרתה, וזוהי עוד סיבה טובה לא לנהוג בזמן פסילה.

* מודעות – היסוד המשמעותי ביותר לצורך הוכחת העבירה הוא ידיעה ודאית מצד הנהג. כלומר, התביעה חייבת להוכיח כי האדם קיבל את ההודעה על הפסילה ובכל זאת בחר לנהוג. הטלת ספק בכך היא קו ההגנה הרלוונטי היחיד למעשה מבחינת עורך דין, כשבמקרים אחרים ההגנה תתמקד בנסיבות האירוע על-מנת למזער את העונש.

האפשרויות של מי שנתפס נוהג בזמן פסילה

נהיגה בזמן פסילה היא כאמור עבירה חמורה. בהתאם, העונש עלול לכלול גם מאסר בפועל! כדי להימנע מכך, חשוב לפנות מיד לעורך דין מומחה. במשרד עורכי הדין משה רבי כבר סייעו לנהגים ונהגות שנתפסו נוהגים בזמן פסילה, בדרכים שונות. בין האפשרויות: הודאה באשמה לטובת הסדר טיעון מקל שכולל עונש מינימלי, ניהול משפט על-מנת להוכיח שהנהג כלל לא ידע שרישיונו נפסל כך שלא ניתן להרשיע אותו, ועוד. עו"ד משה רבי אמון על מציאת דרך הפעולה המיטבית בהתאם לנסיבות, וזהו גם הבסיס להצלחות הרבות שרשם.

קידום עורכי דין באינטרנט קידום עורכי דין באינטרנט